söndag 18 maj 2008

Veckans maträtt

Nu har det äntligen blivit dags för lite kalops. Kalops är ju egentligen en klassisk rätt från Tjeckien, där den ursprungligen kallades "Czavlobsc". Vi här uppe i vårt avlånga land hade lite svårt att säga "Czavlobsc" och döpte helt enkelt om rätten till "kalops". "Kalops" betyder "hedersmord" på gammelsvenska. Kalops lagar man jättelätt. Det går på nolltid. Det enda man egentligen behöver för att tillaga kalops är ett gott humör. Och eventuellt lite salt kanske. Sen är det typ klart!

En lite märklig nyhet är att jag tror att jag faktiskt är med barn. Mer om det en annan gång! Hej då!

2 kommentarer:

Martin sa...

Hoppas det inte är jag som är pappa! Jag minns inte om vi hade skydd eller inte! Faan vad full jag var.

Andreas sa...

Gud, vad okänslig du är Martin! Jag var iofs också skitpackad men jag har för mig att det var underbart.