fredag 8 maj 2009

Festrester

Det dyra vinet skulle aldrig ha använts på det här viset. Ingen tyckte om det eller uppskattade det. Åtminstone inte på det sätt han hade hoppats på. Jag umgås med monster, tänkte han. 
Hans tankar gjorde ett avbrott medan han svepte ett glas vatten och såg ut över den våldtagna lägenhet som en gång var så fin och genomtänkt. 

Vinet. På golvet, längs väggarna. Sågspånet i hans tomma hamsterbur var mörkbrunt, mättat av alldeles för dyrt vin. En förstörd CD-skiva av artisten Moneybrother låg i tre bitar i badrumshandfatet. Vinet. På badrumsmattan. Inte nog med det. Vinet. Även nerhällt i hans på tok för dyra tvål. Förstörd tvål. Han skulle aldrig kunna bli ren med den igen. 

På sängen, eller rättare sagt på det som var kvar av den, låg ett par sönderrivna Acnejeans som han bara fått använda en gång. Vinet. Även på väggen här inne. Den en gång påkostade taklampan var utplånad. I hallen låg en ruttnande tant, täckt av ett väldigt dyrt vin. Mobilen pep för att meddela honom att ett nytt sms hade inkommit. Skulle han våga läsa det? Med rädsla för att telefonen skulle explodera i ett regn av årgångsvin struntade han i att bry sig om den.
Han saknade sina vänner. Och vinet var slut.

1 kommentar:

Martin sa...

Det kanske var det sorgligaste jag har hört sedan maj 2009 öppnade sitt inre för mig.