fredag 26 augusti 2011

Säljes


Efter noga övervägande och flera rådgivningssamtal med personer jag inte vill nämna här, har jag nu slutligen beslutat att sälja min macka. Jag har haft mackan ganska länge men jag kan garantera och lova att jag inte har ätit av den. Jag har inte kunnat förmå mig att göra det. Den är alltså nästan i nyskick. Låt oss säga att den åtminstone är i ett helt okej skick.

Mackans bas består av en skiva av brödet "Varsågod" från Skogaholm. Nästa steg i mackans uppbyggnad är ett lager med smör. Exakt vilket smör det är kan jag inte gå in på pga upphovsrättsliga skäl. Ovanpå smöret har jag valt ett lager med ost. Osten är en prästost, närmare bestämt en Kvibille Präst. Det är en vällagrad ost och smaken är intensiv med friska syror, tydlig sälta och angenäm beska som balanseras av gräddiga toner, inslag av umami, sötma och fruktighet. Saftig och spröd konsistens, ibland hörs även knaster och höga skrik när tänderna biter igenom osten. Passar även som ingrediens i all matlagning. Namnet är från den tiden då kyrkoskatten kunde betalas till prästen i form av ost. För att blidka prästen tillsatte man extra grädde vid ystningen och än i dag är prästosten lite fetare än andra ostar. Jag har för mig att det är så i alla fall. Sen är det lite tomat ovanpå allt eller vad det nu var för grönsak jag valde. Inte helt hundra på grönsaken faktiskt, det är så länge sen nu.


Mackan blir din för 350 kronor eller högstbjudande. Först till kvarn gäller. Mackan finns i ett förråd i Haninge, men vid snabb affär kan jag tänka mig att leverera den om du finns inom 08-området.


Och du - passa på, det finns bara en. Det kan bara finnas en.


(Här försökte jag lägga in ett explosionsljud men jag är inte så bra på datorer och sånt)

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag tar den! Men bjuder tyvärr bara 325kr.. Sorry. Ok ändå?
Vill gärna ha fler middagserbjudanden då min fantasi ofta tryter på kvällskvisten!
Adressuppgifter följer med bekräftelse.
/Hungrig